Aποκριάτικη Εκδρομή Βουκουρέστι-Καρπάθια 165,00€

Αποκριάτικη εκδρομή

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΚΑΡΠΑΘΙΑ

15/3 – 18/03                                               

(Βραδινή αναχώρηση)

 

1η – 2η ημέρα: KIΛΚΙΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (630 χλμ)

Συγκέντρωση στο γραφείo μας στις 21:00 και στις 22:00 από τα Κτελ Μακεδονίας και αναχωρούμε για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα και με σύντομη στάση έξω από τη Σόφια για φαγητό, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρορουμανικά σύνορα. Μόλις περάσουμε τη «ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και αφού αφήσουμε πίσω μας το Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Πρώτη γνωριμία με το Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αποκαλούμενη και ως << Παρίσι των Βαλκανίων >> . Μια πόλη βγαλμένη από λαϊκό παραμύθι που βρίθει από ιστορικά αξιοθέατα, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ειδυλλιακά φυσικά τοπία. Θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης διασχίζοντας τις διαδοχικές πλατείες Uniri, Univercity, Romana, Victoria και Charles de Gaullel, θα θαυμάσουμε το νοσοκομείο του Κατακουζηνού, την Ακαδημία των Οικονομικών, το Προεδρικό Μέγαρο, το μνημείο των Αεροπόρων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Κτίριο του Τύπου, απομίμηση του πανεπιστημίου Λομονοσόφ της Μόσχας. Επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του, Μουσείο του χωριού, ένα θεματικό πάρκο γύρω από την λίμνη Χερεστραάου με αναπαράσταση οικιστικού περιβάλλοντος από όλη την Ρουμανική επικράτεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στη Σιναια, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Κάρολου Α, πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας, γνωστό ως Πέλες. Οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του Παλατιού, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον Πύργο με το ίδιο όνομα, γνωστό και σαν Πύργος του Δράκουλα. Από εκεί θα μεταβούμε στο Μπρασώβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησιά) τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, την Κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι ,διανυκτέρευση

4η ημέρα: BOYΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΙΛΚΙΣ

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις . Άφιξη στη πόλη μας αργά το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο

-2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό

-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης -Περιηγήσεις ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής

-Έμπειρο αρχηγό του πρακτορείου μας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

 

Τιμή κατά άτομο: 165,00€

 

Παιδιά από 5-12 ετών: 110,00€ σε τρίκλινο δωμάτιο

 

Μονόκλινο:+ 45,00€

 

Προκαταβολή: 65,00€ κατά άτομο

 

Εγγραφες και κρατήσεις θέσεων καθημερινά στο γραφείο μας 21ης Ιουνίου 76 Κιλκίς η στο τηλ: 2341025660-6949478367